Az 1902-ben alapított argentin Bodega Catena Zapata kiemelkedő szerepet játszott a Malbec fajta mendozai meghonosításában. Nicolás Catena Zapata a 60-as évek közepétől vezette a családi pincészetet, nagyapja és édesapja még a régi olasz hagyományok szerint készítette a borokat. A családi birtok központja 500 méteres magasságban található, Adrianna Vineyard-nak neveztek el és Grand Cru minősítésű.
Három olyan dűlő termésének házasítása, mely 1000 és 1500 méter tengerszint feletti magasságban található. A szőlőt különböző időpontokban szüretelték a megfelelő érettségi állapotban, külön erjesztették, de házasítva érlelték. Intenzív hideg macerációban, 5 napon keresztül 8,8 ºC érték el, hogy az aromák maximálisan a lébe jussanak, a cefre 12 napig erjedt, amit 22 napos utóerjedési maceráció követett, melyhez nem használtak szelektált élesztőket. A préselés után 12-14 hónapos érlelés következett új, másod-, és harmadtöltésű tölgy hordókban.
Ibolya színű, koncentrált, izgalmas aromatikával bíró bor, melyet sötét bogyós gyümölcsök és ibolyás-levendulás illatok járnak át, a hordónak köszönhetően kevés vanília és kávé is megjelenik. Telt, koncentrált ízek, elegáns savak és puha tanninok jellemzik. Vérbeli Mendoza Malbec!