Cahors jelenleg kétségtelenül a legdinamikusabb fejlődő régió Délnyugat-Franciaországban. Az itt termelt borok sokszor ugyan rusztikusabbak, mint a fajta Argentínában készült és ismertebb testvérei de a borvidéken a közelmúltban egy harmincas fiatal borász generáció előtérbe kerülésével új ambíciók és lehetőségek köszöntek be a Cahors borok számára. Elhivatottságuknak és innovációjuknak köszönhetően új lendületet kapott a borvidék és a Malbec, a Lot régió leghíresebb szőlőfajtája.
egyike azoknak a szőlőültetvényeknek ill. borászatoknak, amelyek részt vesznek ebben a forradalomban, fenntartható gazdálkodási gyakorlatok és modern borkészítési technikák alkalmazásával. A családi kézben lévő borászati vállalkozásban jelenleg a legfrissebb generáció irányítása alatt sok változás történt mind borászatilag, mind a szőlőültetvényben. A birtok kibővítette termőterületét, és 2010 óta átállt az ökológiai szőlőtermesztésre. A Croisille család ma 30 hektáron biodinamikus módszerrel műveli szőlőit és borászkodik, arra törekedve, hogy olyan borokat készítsenek, melyek tökéletes összhangban vannak a régió egyedi mészköves terroirjával.Château Les CroisilleA
A Silice Malbechez egy olyan különleges terroirról szüretelik az alapanyagot, amely a Cahors régió területének kevesebb, mint 10%-án van jelen. Itt a luzechi mészkőfennsíkon található terület úgynevezett sziderolit terroir, ami szilícium-dioxidban és vasban gazdag vörös agyag talaj. Az ültetvényeken a szőlők átlagos életkora 30 év.
Meglepően üde és frissítő Cahors! Gyümölcsös és lendületes, a szájban fantasztikusan kerek bor. A kortyban a piros bogyós gyümölcsök koncentráltan érkeznek, kiegyensúlyozott savakkal és hosszú élvezetes lecsengéssel.
Érlelés 12 hónapig használt francia tölgyfahordóban. Biodinamikus bor. Összes kéntartalom: 30mg/l.