"...minden valamire való borlapon szerepelnie kell egy Soave-nak" (ismeretlen sommelier)
A viccet félretéve valóban, a Soave napjaink egyik legsikeresebb és legkersettebb fehérbora. Túlzás nélkül az egyik modernkori jelképe az olasz életérzésnek, a tengerparti dolce vita-nak. Nem is nehéz ezt elhinni, hiszen lendületes savaival, kis sósságával, kirobbanó sokrétű aromáival, frissességével jól esik inni a nap bármely szakában, bárhol (szinte bármilyen étel mellé), legyen az egy kockás abroszos trattoria, egy apró kávézó kis asztala, egy halsütöde a tengerpart homokján vagy épp egy fine dining étterem pazar kilátást nyújtó terasza.
Ez a bor egy innovatív, fiatalos (a dolgozók átlag életkora 36 év!) borászatnál, a Dal Ceronál készült. Három pincészetük (Toszkána, Veneto/Roncá, Veneto/Valpolicella) is van, így igen nagy tapasztalattal rendelkeznek az egyes fajták, területek és stílusok bemutatásában.
100% Garganega-ból némi battonage-zsal (seprőkeverés) készült ez a tétel, mely hozza a stílustól elvárt lendületet, dinamizmust. Savai fickósak, de mégsem élesek, a mögöttes tartalom lenyűgöző: sárgadinnye, kamilla, jázmin, narancs és friss szalma. Ízben a sárgadinnye visszaköszön, de citrusok, narancs érkezik mellé egy lehelletnyi friss mandulával a korty végén. Jó hangulatú a korty, vidám érzéseket, nyári boldogságot vált ki a kóstolóból. Csirkéhez, salátákhoz, tengeri ételekhez, nem túl fűszeres vegetáriánus fogások mellé ajánljuk.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }