A Dal Cero egy 1934-ben alapított családi pincészet, melynek egyik lába Venetoban, egy másik Valpolicellában, a harmadik pedig valamivel délebbre Toszkánában, Cortonában van. Utóbbi település az, ahol a híres könyv, majd a belőle készült film, a Napsütötte Toszkána is játszódik. E birtok érdekessége, hogy 1980-ban került a családhoz és akkor már olyan fajtákat (Syrah, Chardonnay) kezdtek el telepíteni, amelyek megrökönyödést váltottak ki a helyi termelők között, mára viszont sokan – köztük nagy nevek is - követték példájukat. Toszkánából a fehérbor pláne elég ritka műfaj, hiszen fehér fajtákat arrafelé csak kedvtelésből vagy választékbővítő jelleggel telepítenek a borászok. E bor esetében rögtön egy érdekes, talán kissé meghökkentő cuvée-t kóstolhatunk, hiszen a Vermentinot igen ritkán házasítják a Chardonnay-vel. Illatában harsány, tropikális, narancsos, sárgabarackos aromákat vonultat fel, ízében friss, ropogós savakkal bír, az illat gyümölcsei térnek benne vissza, lendületes, fiatalos bor.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }