Igazi, zöld, ropogós Sauvignon blanc, a hűvös Tarpáról, a Bükki borvidékről korai, szeptember közepi szüretből. Illatában a szőlőfajta jellegzetes fűszeres aromái, kortyban feszes és lendületes. Irányított erjesztés, tartályos és rövid hordós érlelés, mely közben a finomseprőt kevergették. Könnyed, elegáns és izgalmas tétel, értőknek, a fajta új arcára kíváncsiaknak ajánljuk.
A Delelő pincészetet a negyvenes éveiben járó házaspár, Éva és Zoli alapította néhány évvel ezelőtt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az ukrán határ közvetlen közelében található Tarpa község határában fekvő hegyen. Inkább a helyi, síkhoz szokott szemeknek hegy, inkább egy néhány 10 hektáros dombocskáról van szó. Úgy 110-120 évvel ezelőtt komoly borászkodás folyt itt, aztán a filoxéra pusztítása után csak ímmel-ámmal kerültek vissza a tőkék és inkább a direkttermő fajtaszortimentből válogattak a gazdák. Tulajdonképpen a legtöbb esetben gyümölcsösként, hobbitelkekként funkcionáltak tovább a parcellák egészen a közelmúltig. Az innen származó Éva és Zoli felismerve a hely, a "terroir" adottságait, a tokaji borvidékhez kapcsolódó riolit altalajt, a hűvös, de kiegyenlített klímát, egy igazi, high-tech borászatot álmodtak és valósítottak meg. Ehhez telepítettek 4 hektár szőlőt, megvették a legmodernebb borászati gépeket, és felújítottak néhány kisebb présházat, melyben vendéglátást is biztosítanak. Azóta a hegy megtelt élettel, és a 100 évvel ezelőtti, régen Bereg-Ugocsa borvidéknek nevezett körzet némi túlzással visszakerült a térképre.