Étel-ital

A 2020-as év kevés csapadékkal indult. Télen alig volt hó és eső. A a virágzás hűvös időben zajlott, ami némi bizonytalanságot hozott a várható termés mennyiségében. Az időjárás az egész szezonban viszonylag változékony volt, de legalább rendkívüli hőség elkerült minket ebben az évben. Az...
0.0
Készleten
5.950 Ft
+
Hét szőlőfajta házasítása. Legnagyobb arányban a Kékfrankos és a Syrah szerepel 11 hónap érlelés 5-25 hl-es fahordókban. Közepes rubin színvilág. Kirobbanó gyümölcsök az illatban. Érett és lédús. Meggy, friss piros cseresznye, piros ribizli és piros szilva. Minden szuper intenzíven. Kóstolva...
Az egerszalóki borászat egyik legfontosabb, mára presztizs márkává vált bora, a teljes birtokot, különböző területeket, dűlőket, talajokat, fajtákat és hordókat bemutató házasítás. Az első közel 25 éve készült, akkor még 100%-ban cabernet franc-ból. Mára a bikavér-koncepció Superior, azaz...
0.0
Készleten
4.561 Ft
+
Könnyed, csengő-bongó fehér házasítás, Olaszrizling és Sauvignon blanc gerinccel.  A kézzel szüretelt érett szőlő tartályban erjed és pihen a február eleji palackozásig, ezzel megadva az időt az ízek teljes kibontakozására. Fehérszirmú virágok, grapefruit, őszibarack és licsi. Ugyanezek az...
0.0
Készleten
5.790 Ft
+
Bio besorolású ültetvényről szüretelt syrah, melyet 1 éven keresztül érleltek fa hordóban. Élénk, rubin színében mély bíbor tükröződéseket lelhetünk fel. Illatát cappuccinós, kakaóporos, valamint érett fekete bogyós erdei gyümölcsök és borsos fűszeres jegyek dominálják. Koncentrált ízvilágát...
0.0
Készleten
3.490 Ft
+
A soproni borvidéken igazán otthonra találó zöldveltelini egyre népszerűbb a vásárlók körében is. Egy igazán könnyedre hangolt tétel. Színe zöldes sárga árnyalatú, rendkívüli friss illatot hordoz, elsősorban grapefruit, lime és friss zöld fűszerek formájában. Ízében is a frissesség és a lédús...
Egy igazi közép-európai, kárpát-medencei fajta, amelynek számos szinonimája létezik és habár Magyarországon veszik a fajtát a legkomolyabban, a környező országokban is találkozni az olaszrizlinggel szép számban. Eredetét homály fedi, de az egészen biztos, hogy a Balaton elképzelhetetlen...
Őshonos, ritka szőlőfajtánk a kéknyelű, kevesebb mint 50 hektár termőterülettel, melynek nagy része hazájában, a vulkanikus Badacsonyban található. Szásziék értelmezésében igazán szép arcát mutatja a fajta: friss, tavaszi virágok uralják az illatot, a csontszáraz, tartalmas kortyban hamvas...
0.0
Készleten
3.691 Ft
+
A szürkebarátot Magyarországon 1720 hektáron termesztik, arányaiban leggyakrabban a Badacsonyi borvidéken fordul elő, mennyiségileg pedig 500 hektár felett a Mátrai borvidéken lehet vele találkozni. A vulkanikus, meleg talaj nagyon jól áll neki, főleg, ha visszanézzük, hogy a nagyvilágban is...
A Szászi név szinte összeforrt a borkedvelők képzeletében a Kabócás dűlővel, ami olaszrizlingjeink etalonjaként számtalan borversenyen képviselt már bennünket. A híres szigligeti dűlő mellett azonban meg szerettük volna mutatni, hogy mit tud a Szent György-hegy, így a 2020-as szüretben a...
Egy igazi közép-európai, kárpát-medencei fajta, amelynek számos szinonimája létezik és habár Magyarországon veszik a fajtát a legkomolyabban, a környező országokban is találkozni az olaszrizlinggel szép számban. Eredetét homály fedi, de az egészen biztos, hogy a Balaton elképzelhetetlen...
Igazi tagyon-hegyi, sőt észak-balatoni tartalmas, ásványos Olaszrizling. Spontán erjesztéssel és hosszú finomseprős érleléssel készült, megtalálhatóak benne a fajtára jellemző rezedás és zöldmandulás jegyek, a kerekded, érett savak, kis kesernyés lecsengés. 12-14 C fokra hűtve ajánljuk...
Tánczos Zoli vegyszerek nélkül termeli a szőlőt és spontán erjeszti borait, illetve a fahordós érlelés sem ritka nála. Nagy kedvenzünk ez a Zenit, mely egy élvezetes, ropogós fehérbor kis ásványossággal, na meg némi balatoni csavarral egy hagyományos magyar fajtából. Kóstolva megigézi az...
0.0
Készleten
15.610 Ft
+
A 17. és 18. század folyamán a borosüveg formája folyamatosan fejlődött. A korai üvegedények zömök, gömbölyű formájából, amellyel a borkereskedő hordójából a fogyasztó asztalára szállították a bort, fokozatosan fejlődött a mai palackok magas, hengeres formájává, amelyben a bor csomagolható és...
Ehhez a borhoz az alapanyag egy a 60-as években, homokos, száraz talajra telepített ültetvényből érkezik, A Monastrell (60%), Arcos (30%) és Bonicaire (10%) fajták erjesztése és az érlelése is kerámia amforákban zajlik, amelyek villarrobledói agyagból készültek, régi fatüzelésű...
A borászatot egy különleges atmoszféra lengi körül. Minden amit készítenek, egyszerre rusztikus és vibrálóan elegáns. A termőterületük talaja homokos vályog, nagy arányban meszes homokkal. Tengerszint feletti magasság 540 méter.  Klasszikus "alberello" azaz bokor szerű szőlőművelést...
A Louis XIV Vermut Spanyolországban az Alicante régióban készül. A gyártó a Colección de Toneles Centenarios egy 2019 - ben újonnan létrehozott pincészet , ami egy érdekes „lelet” apropóján született. A történet érdekessége, hogy a 60 éve bezárt Ferrero borászat elfeledett...
"Albe igazi szépsége a nap simogatása, amely minden reggel háromszor kel fel a szőlőültetvényeink felett. A természet kivételes egyszerűsége teszi az élet felébredését mindennapi csodává." - Milena Vaira. Az Albe Barolo a legjobb minőséget adó Barolo szőlőültetvényekről...
Ez a bor 100% Freisa fajtából készült, ami a Nebbioloval egy szoros srokonságban lévő, bár annál jóval régebbre tehető, mára már szinte teljesen elfeledett Piemont-i fajta. Címkéjén a "Kyé" (kié), jelentése olaszul Ki ő? annak egy régies, poetikus olasz írásmódja. A telepítés...
Vajra tulajdonképpen olyan Piemontban, mint a mi Szepsy Istvánunk Tokajban. Abszolut úttörő hatása volt a szőlő bio művelésének egy olyan borvidéken, az észak-olasz Pimemontban, ahol a rendszeres köd és a magas páratartalom miatt amúgy is nagyon nehéz megvédeni szőlőt a gombabetegségektől....
Mutass másik 20 termékeket