Étel-ital

0.0
Készleten
2.570 Ft
+
Aszófő határán a Sajkodi-öbölre néző, déli fekvésű ültetvényről származó, tökéletes érettségben szüretelt, intenzív zöldessárga színnel, friss fehér húsú gyümölcsökkel, reduktív érleléssel. Vastag, ízes, jucy Chardonnay.
A fajtát 1960-ban Bakonyi Károly Cserszegtomajon keresztezte az Irsai Olivér és a Tramini szőlőfajtákból. Bora illat- és zamatgazdag kellemes savtartalmú, harmonikus minőségi bort adó fajta. Az igen meleg évjáratnak megfelelően szokatlan testesség, egyedi, kicsit a traminira hajazó, buja,...
Tartalmas, zamatos, vörösmáli cabernet franc alapanyaga a tihanyi félszigetre néző dűlőben termett. Érett alapanyagból reduktív technológiával erjesztették, hogy gyümölcsös jegyeit és izgalmas vibrálását megtartsák. Filigrán, a nyári napokra kicsit behűtve óriási élményt adó, közepes testű...
Minősítéssel rendelkező organikus (bio) tétel, mely alapjául szakaszosan szüretelt merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, valamint kékfrankos szolgál, hordóban, illetve tartályban érlelve. Lendületes, könnyed gyümölcsbomba, ribizlivel, áfonyával és elegáns hordós jegyekkel. A magasabb...
Balatonfüredi Farkó-kő dűlőnk terméséből készítettük gyors, kíméletes feldolgozással. Ennek eredményeként a bor rengeteget őriz meg a szőlőfajta egyediségéből, és a termőhely adta speciális adottságokból. Illatában rendkívül gyümölcsös, érett vilmoskörtére és sóskaramellára emlékeztető,...
BIO minősítéssel rendelkező olaszrizling, a Farkó-kő dűlőről szüretelve. Mélyarany színéhez kellemesen fűszeres karakter társul, köves ásványossággal, valamint citromhéjas, aszalt körtés gyümölcsösséggel. A lendületes savak mellett a lecsengésben barackos, körtés aromák varázsolják még...
0.0
Készleten
3.691 Ft
+
Penke-dűlőről szüretelt BIO minősítésű szürkebarát, melyet kezdetben finomseprőn, majd azt követően 10 hónapon keresztül ászok hordóban érleltek. A florális jegyekben gazdag illatot tartalmas, krémes korty követi melyben diófélékre, vaníliára, illetve kókuszra emlékeztető aromákkal...
54% kékfrankos, 21% syrah, 15% pinot noir, 10% merlot házasítása a Síkhegy dűlőről, új fahordóban érlelve. Meggyben, cseresznyében gazdag aromakarakterét elegáns savak, valamint a hordóból eredő krémes textúra egészítik ki.
0.0
Készleten
6.990 Ft
+
A pincészet 40-40%-ban furmintból és kabarból, valamint 20%-ban hárslevelűből készített grand selection házasítása, amelyet kizárólagosan csak a legkiemelkedőbb szüretek alkalmával palackoznak. Az elkészítés során nagy figyelmet fektetnek a minél nagyobb érlelési potenciál elérésére....
Első töltésű hordóban érlelt, világos arany színű aszú, amely egy kiváló évjárat eredményeként jött létre. Illatát birses, körtés, citrusos és aszalt gyümölcsös jegyek határozzák meg, kellemes mézes és virágos aromákkal kiegészülve. Textúrája krémes, karaktere telt, lecsengése tökéletes...
Cabernet Franc felhasználásával készült francia pezsgő. A pincészet Montreuil-Bellay (mészkő talaj kovakővel) mellett található területén kizárólag kézzel szüretelnek az átlagosan 20 éves szőlőtőkékről. Pneumatikus préselés után ellenőrzött és szabályozott hőmérsékleten, 15°C-on erjesztik,...
0.0
Készleten
4.370 Ft
+
Sokrétű, mélyebb tónusú, de mégis könnyedebb bor, Zeusz, Hárslevelű és Sárga muskotály szőlő házasításából készítve. Illat- és ízjegyeiben érett szőlő, propolisz, birs, rostos körtelé, kis gesztenye és hordófűszerek, kiegészítve Badacsony ásványosságával. Fűszeressége és szerkezete miatt...
A Leitz család már az 1960-as évektől kísérletezik az alkoholmentesítési techonológiákkal. Céljuk olyan 0 V/V% alkoholtartalmú borok és pezsgők előállítása, amely aromaképletében, intenzitásávan, tisztaságában nem kevesebb, nem rosszabb alkoholos társainál. Új borcsaládjuk, az Eins-Zwei-Zero,...
A Leitz család önállóan kifejlesztett, saját technológiájukkal alkoholmentesített Rajnai rizlingje, amely meglepően  tiszta, üde, fajtajelleges és hízelgő karakterrel bír. Aromatikában a friss, citrusos, narancsos, almás, rebarbarás jegyek és a fajta sajátossága a petrol érhető tetten, a...
A Wingut Leitz szabadalmaztatott alkoholmentesítési technológiája segítségével olyan 0 V/V% alkoholtartalmú borokat tudnak készíteni, ami megőrzi egyensúlyát, a fajta jellegeit, a bor élvezetes, finom marad. Így olyanok sem maradnak ki egy-egy társasági élményből, akik egészségügyi okokból...
Helyi fajtákból készült, friss, gyümölcsös, Provence-i jellegű, tartalmas rosé, melyet a Leitz család által kifejlesztett aromakímélő eljárással alkoholmentesítettek. A roséból történő drasztikus alkoholkivonás technológiailag hatványozottan nehéz feladat, hiszen a roséborok olyan...
Klasszikus, hűvös területről származó Pinot noir, tehát a pirosbogyós gyümölcsöket vonultatja fel némi ibolyával, teak fával. Filigrán savak, lágy tanninok, hosszú lecsengés jellemzi. Az alkoholkivonás (0,5 V/V%) ellenére élvezetes, jóivású vörösbor.
Kíméletes alkoholkivonással készült Cabernet sauvignon. Köszönhetően a Wingut Leitz által kifejleszett technológiának ez a bor alkohol nélkül is adja a fajtától elvárt jellemzőket: szeder, szilva és némi fűszerpaprika illataival nyit, majd csokoládé és érett szilva kerül elő. Ízben kerek...
A Demuerte White Sauvignon Blanc és Verdejo házasítása. Feltűnő és úttörő, friss és intenzív. Illatban és ízben gazdag Sauvignon Blanc (80%) és a csak ezen  a vidéken fellelhető Verdejo (20%) házasítása mediterrán, de modern stílusban. Meszes talaj, kézi szüret, reduktív borkészítés....
A Demuerte ONE egy gyümölcsös, kevéssé érlelt vörösbor Monastrellből egy kis Cabernet Sauvignonnal színesítve.  Bíbor vörös, lendületes és nyáron is frissítő vörösbor, ami a borvidék és vele a Monastrell fajta hagyományos karakterét hozza: merész és gyümölcsös. Kézi szüret mészkő...
Mutass másik 20 termékeket