Étel-ital

Kíméletes alkoholkivonással készült Cabernet sauvignon. Köszönhetően a Wingut Leitz által kifejleszett technológiának ez a bor alkohol nélkül is adja a fajtától elvárt jellemzőket: szeder, szilva és némi fűszerpaprika illataival nyit, majd csokoládé és érett szilva kerül elő. Ízben kerek...
A Demuerte White Sauvignon Blanc és Verdejo házasítása. Feltűnő és úttörő, friss és intenzív. Illatban és ízben gazdag Sauvignon Blanc (80%) és a csak ezen  a vidéken fellelhető Verdejo (20%) házasítása mediterrán, de modern stílusban. Meszes talaj, kézi szüret, reduktív borkészítés....
A Demuerte ONE egy gyümölcsös, kevéssé érlelt vörösbor Monastrellből egy kis Cabernet Sauvignonnal színesítve.  Bíbor vörös, lendületes és nyáron is frissítő vörösbor, ami a borvidék és vele a Monastrell fajta hagyományos karakterét hozza: merész és gyümölcsös. Kézi szüret mészkő...
A DEMUERTE Classic Syrah (50%) és Monastrell (50%) házasítása teljes színpompában. Színes és gazdag kívülről és belülről is. Kézi szüret mészkő talajról, több mint 15 éves alacsony hozamú tőkékről. Francia Allier tölgyfahordókban érlelik minimum 9 hónapig. Mély lilásvörös színű bor,...
A Demuerte Rosé egy egyedi, a hazai rosévilágtól eltérő rozébor a DO Yecla vidékről. Monastrell (50%) és Syrah (50%) házasítása mediterrán, azaz kicsit testsesebb, krémesebb stílusban. Mészkő talaj, gondos kézi szüret,  enyhén préselve és minimális héj kontakt. Körülbelül 4 hónapig...
A Demuerte Gold a borászat szerinti tökéletes házasítási formulát képviseli: Monastrell, Syrah és Garnacha. "Elegáns, kifinomult, királyi. Azért alkottuk meg ezt a bort, hogy bármilyen alkalmat kitűnővé varázsoljunk." A címke ezért is fenségesen aranyba lett öltöztetve. Mészkő talaj, kézi...
0.0
Készleten
4.401 Ft
+
A Cédrus cuvée az arborétum egy meghatározó növényéről kapta nevét. Szürkebarát és olaszrizling azonos arányú házasítása. Kézi szüret, erjesztés és érlelés hordóban 8 hónapig. Krémes, finoman hordós, kristálytiszta. Őszibarack, fehér gyümölcsök, karakteres ásványosság. A termék...
0.0
Készleten
4.120 Ft
+
Élénk rubinvörös, illatában klassz fűszeresség, ánizs és fehérbors, meg érett meggy és kis ibolya. Kortya roppanóan gyümölcsös és friss, áfonyás-szedres, finom enyhe füstösséggel. Teste filigrán és arányos, finom tanninokkal, eleven savakkal. Feler észben 8 hónapot töltött el harmadtöltésű...
Puglia a Primitivo otthona, ez nem vitás. A környék legnagyobb szövetkezeti és egyben a szőlőfajta legkomolyabb szaktekintélye pedig a 60 éves Consorzio di Manduria pincészet, akinek szortimentjében mintegy 20 külömböző Primitivo tétel szerepel. Az Electric Bee egy kísérlet...
Sauskáék egyik lejobb dűlőjében, a forró Ördögárokban szüretelt Cabernet sauvignon másodfrakciója, a csúcs Cabernet sauvignon-juk kistestvére. Három szintű alapanyag-szelekció után (ez a második), 30 napos tartályos erjesztés következett, majd az erjedés és az almasavbontás után15 hónapos...
0.0
Készleten
4.690 Ft
+
Budai zöld egy őshonos, magyar szőlőfajta, mintahogy a neve is mutatja elsősorban a budai (Sas-hegy, Sváb-hegy, Rózsadomb, Budaörs) szőlőskertekben volt elterjedt a filoxéra vész előtt. Aztán a XX. sz. második felétől Badacsonyban kezdték el újra ültetni, de nem feltétlenül azért, hogy bort...
0.0
Készleten
6.990 Ft
+
Ha a pincészetnél úgy tartják, hogy a Blue Sky boruk a bordói házasítások villányi etalonja , akkor a Grand Cuvée valószínüleg a pinceátlag. Ez az elnevezés egyáltalán nem pejoratív, úgy 100 éve, a borkereskedelem fellendülésével, a piaci igényeknek megfelelő, tudatos házasítások...
0.0
Készleten
18.360 Ft
+
Mivel a Syrah fajta hajlamos a nagy mennyiségű fürthozásra, ezért a Jammertalnál erős terméskorlátozással 1,2 hektárról 5434 kg prémium alapanyagot szüreteltek október 5-én, ami így gyakorlatilag harmada a törvényben előírt felső korlátnak. A tökéletes fenolos érettség mellett a túlérés...
Új telepítésű parcelláról szüretelt alapanyag, a borászati munka befejeztével pedig a végeredmény egy jó ívású, könnyed, de mégis elegáns, Villányban szokatlan, gyümölcs orientált Cabernet Franc lett. 5 éves szőlőtőkék szűz termését szüretelték, gyors erjesztéssel számoltak, hogy a...
A Rupperték a Kandúr nagytestvéreként alkotta meg ezt a bort, mely a 2021-as évjáratnál, rendhagyó módon, 100% Syrah-ból készült. Diósviszlói területekről, kézzel szüretelték, majd fürt, és bogyó válogatás következett. Tartályos és kádas erjesztést követően 13 hónapos 500L-es hordós érleléssel...
Élénk, mély színű, gazdag illatú Merlot Diósviszlóról. Illatában édes fűszerek, vanília és fehér virágok dominálnak. Elegáns, sokrétű bor, sűrű, krémes textúrával, puha hangulatokkal, sok-sok lédús meggyel, és egy kis frissítő fanyarsággal.
0.0
Készleten
2.990 Ft
+
Már elképzelhetetlen a Ruppert borsor egy Nyúl nélkül. Évek óta a kárpát-medencei fajta, az Olaszrizling (43%) az alapja ennek a küvének, ehhez házasítják az évjáratnak megfelelően a többi fajtabort. 2023-ban is a Királyleánykára (28%), és a Chardonnay-ra (29%) esett a választás....
Tánczos Zoli és családja a Zánkától 3 km-re található Tagyon-hegyen, 5.5 hektáron, organikus (bio) módszerekkel gazdálkodik. Fajtái az Olaszrizling, a Kékfrankos, a Zenit és a Zengő.  Ez a rosé egyáltalán nem a magyar stílust követi, nem mainstream, szerencsére. Mély színű, már-már...
Tánczos Zoli és családja a Zánkától pár kilométerre található dűlőkben készíti rusztikus, érlelt, ízes és vastag borait, kézi módszerekkel, bio művelésben. Egy mondattal leírva: a Kékfrankos fajta szebbik arca. Gyümölcsökkel teli, friss, lendületes mégis hízelgő és egy kicsit...
Löszös, konglomerátumos területek, déli, teraszos dűlőiről, szeptember elején, kézzel szüretelt Grüner Veltliner válogatásából készült, ez a Demeter nemzetközi, biodinamikus gazdaságokat minősítő intézet által felügyelt tétel. A bogyózás, és a zúzás után, azonnal kíméletes préselés...
Mutass másik 20 termékeket