Étel-ital

Juhász Tibor szekszárdi borász család tagjaként sok időt töltött a jelenleg is művelt birtokon gyerekkorában, így a szürettől kezdve a borok palackozásáig részt vett a munkákban. Huszonéves korában szerette volna jobban megismerni a nemzetközi borvilágot, így jutott el többek között...
Kirobbanóan friss, zamatos, szinte ropogós fehérbor, nyári gyümölcsaromákkal: fehérhúsú barack és golden alma gurulnak elő. Mindennapi, sok örömet adó, kifejezettten a tipikus olasz "dolcevita Pinot grigio-t" reprezentáló tétel.
Hozam: 1,5 kg tőkénként, mondani sem kell: nagyon kevés, kézi szüret, acéltartályos erjesztés, rövid ideig tartó hordós és hosszabb tartályos érlelés. Szájban kifejezett, gazdag, ásványos, de szerethető, nyoma sincs a tokaji nagy fehérek decens, szikárságának. Azokból egy pohárral...
Szőlő:  Furmint 90%, Hárslevelű 10% Hozam:  1,5 kg tőkénként, kézi szüret, acéltartályos erjesztés, rövid ideig tartó hordós és hosszabb tartályos érlelés Alkohol:  12% Alc. Sav:  6,7 g/l Cukor:  74,2 g/l Modern édes fehérbor. Nyoma sincs a...
Saumur Brut volt az első (1957) eredetmegjelölésű habzóbor a Loire-völgyében. Tradicionális, azaz palackos erjesztéssel készülő, kifinomult francia pezsgő. Színe zöldessárga-aranysárga. A buborékok kimondottan finomak, aprók, intenzivek, de krémesek. Illatában gyümölcsök, zöldalma,...
Elzász olyan, mint egy mozaik , rengeteg egymástól nagyon eltérő terroirral. A 100%-ba Chardonnay szőlőt, kézzel szüretelték, a Vogézek-hegység lábánál, Colmar közelében. A második erjesztés palackban történt, ez a francia pezsgő  Méthode Traditionelle módszerrel  készült....
Egerben napos, de hűvös, délnyugati fekvésű, egyedi mikroklímával rendelkező, terület adja a Chardonnay bor, magas presztizzsel bíró ásványi anyagokban gazdag gránit, vulkanikus és köves-tufás talajú Noszvaj-i területről, amely karakteres, szép, üde, gyümölcsös borokat ad. Elegáns savait a...
A Luigi Bosca Argentína egyik presztizspincészete, melynek története több mint 100 évre nyúlik vissza. A birtok két család a piemonti Bosca és a baszk Arizu közös vállalkozása, amelyet Leoncio Arizu alapított 1901-ben. Minden birtoka 800 és 1200 méter közötti tengerszint feletti magasságon...
0.0
Készleten
2.490 Ft
+
Vida Péterék célja ezzel a borral az volt, hogy készítsenek egy olyan italt a mindennapokra, ami élvezetes, megmutatja a szekszárdi stílust és nem kell érte a pénztárcába mélyre nyúlni. Péteréknek ez a bora is követi a stílusukat: gazdag gyümölcsösség, a harmónia, lágy tanninok, lágy, bájos,...
Az 1902-ben alapított argentin Bodega Catena Zapata kiemelkedő szerepet játszott a Malbec fajta mendozai meghonosításában. Nicolás Catena Zapata a 60-as évek közepétől vezette a családi pincészetet, nagyapja és édesapja még a régi olasz hagyományok szerint készítette a borokat. A családi...
Egyszerűbb évjárat volt, mint az aszályos előző. A szokásosan több etapban szüretelték a különböző klónjaikat, tulajdonképpen parcellánként, más-más nap, külön tartályba vezetve a mustot. Mindez kiegészült a 2020-as Cseplek oldali telepítésük aszály és sáskák, meg még ki tudja mi által is...
Szűretlen kékfrankos rozé. „Tudjuk” milyen a rozé. Szórakoztatóan könnyed, felejthető, éretlen savú, halványrózsaszín, tuttifrutti aromájú. Na, ezt akkor el kell felejteni, ez nem olyan. A válogatott és érett Kékfrankost egy éjszakán át áztatták Zoliék, spontán erjesztették és...
Az ApróKertek „csúcsbora”, kadarkából és csókaszőlőből készül, a történetéről van egy blog bejegyzés itt:  https://www.aprokertek.hu/a-budai-voros-rol/ És van egy cikk is:  https://www.borsmenta.hu/iszunk/aprokertek-budai-voros A filoxéra óta állítólag más nem készített...
Piemontból származó törökmogyórból készült, kiemelkedő minőségű krémlikőr, kávék, sütemények, családi események méltó kísérője.
0.0
Készleten
42.000 Ft
+
TEMATIKA ÉS TOVÁBBI TUDNIVALÓK: alapfokú borismeret   1. A borkóstolás alapjai 2. Szőlészeti és borászati alapismeretek 3. Elterjedtebb szőlőfajták 4. Magyarország borvidékei 5. A pezsgő 6. Tokaj   Információk:...
Vibrálóan friss karakter, szép gyümölcsösség, avagy egy szekszárdi idill Vida Péterék bájos völgyeiből A mindennapokra készült Bikavér, könnyű, jóivású, szekszárdi karakterrel, Kékfrankos jellegekkel, amolyan pinceátlag. Csak nagy hordókból, megemelt Kékfrankos és kadarka aránnyal....
Hidaspetre dűlőszelekció, mely elegáns és szép egyensúlyban lévő bor, frissítő tanninokkal, hamisítatlan elegáns szekszárdi karakterrel. Szőlőfajta: 100% Kékfrankos Ültetvény kora: 12 év Dűlők: Hidaspetre Talaj: meszes lösztalaj vörösagyaggal Művelésmód, terhelés: alacsony...
0.0
Készleten
2.920 Ft
+
Évjárat:  2019 Fajta:  Kadarka Eredetmegjelölés:  Prémium OEM Szekszárdi száraz vörösbor Termőhely:  Előhegy dűlő Készítés:  Spontán erjesztés, hőmérséklet szabályozással Érlelés:  12 hónap hordóban Alkoholtartalom:  14%...
Évjárat:  2019 Fajta:  Cabernet Sauvignon Eredetmegjelölés:  Prémium OEM Szekszárdi száraz vörösbor Termőhely:  Görögszó dűlő Készítés:  Spontán erjesztés, hőmérséklet szabályozással Érlelés:  18 hónap Barrique hordóban...
Mutass másik 3 termékeket