Étel-ital

Az olasz csizma közepénél található Abruzzo-ban, az  Orsogna pincészet évekkel ezelőtt fokozatosan áttért a biodynamikus szőlőművelésre, mára ez már deklaráltan, bizonyítványokkal elismerten folyik, amit jelölnek is a címkén (Demeter). Ez azon túl, hogy a kemikáliák növényvédelemből és...
Az egyik éttermi partnerünknél épp kóstoltattuk ezt a bort, ahol a sommelier átszellemülten csak annyit mondott: "folyékony csokoládé" Valóban, ez a bor egy emlékezetesen meleg nyarú, ám hosszú, elnyújtott, hűvös és száraz összel megáldott évjáratban született. Ez azért fontos, mert...
A Cerasuolo jelentése „halvány cseresznyevörös” és értelemszerűen a bor színére utal ezzel az elnevezéssel. Jellegzetesen mély, az itthoni roséktól sötétebb árnyalatát 18-24 órás héjonáztatás során nyeri el. A Montepulciano kékszőlő héjában található antocianinok magas szintje rövid...
0.0
Készleten
5.500 Ft
+
A Pecorino nemcsak egy olasz sajt típus, hanem Olaszország egyik őshonos fehérszőlő fajtája is ami leginkább Abruzzo, Marche, Umbria, Liguria, és Toszkána borrégiókban termesztenek. Az Orsogna Pecorino a borászat "Lunaria" nevű biodinamikus borcsaládjának a tagja. A szőlőművelési...
0.0
Készleten
5.490 Ft
+
A Malvasia, mint fajta nem csenghet ismeretlenül az Olaszországban vagy Horvátországban nyaralók számára, hiszen ott majd minden étterem teraszán ezt a bort ajánlják a grillezett halak mellé. Ezek általában vérbeli mediterrán habitusú, kissé sós, vastag, alkoholos, olykor a rozmaring...
Ha van funky a borok világában, akkor ez az ital az! Elismerten a világ legnagyobb biodinamikus pincészete az Orsogna, mely történetében először pét-nat technológiával alkotott egy tetőtől talpig (a cimkétől az utóízig) vidámsággal teli habzóbort. A fajta 100% Pecorino, ami a vidékre...
A biológiai érésben lévő fajtákat külön-külön szüretelték. A bogyózott szőlőt optikai válogatógéppel szelektálták, majd kíméletesen préselték, az így nyert, tisztított mustokat pedig 500 literes hordóban erjesztették. Az almasavat bontották, a seprőt pedig 8 hónapig rendszeresen...
A bort a merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a cabernet franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt magyar tölgyfahordókban történő rövid érlelés miatt a bor gyümölcsvilága a meghatározó a „barrique-jegyek” ellenében. Egyensúlyos...
Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőből (Széldomb és Tavaszó) származó szőlőtermést különböző érési fázisban szedték. Az áztatott szőlőcefre préselt, tisztított mustjából acéltartályban erjesztve egy fajtajelleges, érett, illatában és ízében egzotikus gyümölcsök világát elénk...
Három kékszőlő (cabernet franc, merlot, pinot noir) házasítása, amely három dűlőben termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés kombinációja, amelynek révén egy könnyed, fiatalos, finoman száraz vörösbor készül. A szőlők erjesztése 60 hl-es acéltartályokban történt. A...
A borvidék három tradicionális fajtájának – olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini – házasításából készült bor, amelyet pinot blanc egészít ki. A több fajta gazdag íz- és illatjegyeit a gyümölcsösség foglalja keretbe. Friss, üde fehérbor a termőhely jellemzőivel. A...
Legújabb évjáratú pannonhalmi rozé egy meleg évjárat bora, amely behízelgő, népszerű jegyeit a merlot-cabernet fajtáktól örökli, míg nélkülözhetetlen frissességéért a pinor noir és a kékfrankos felel. Tiszta és vibráló frissítőital, amit a szépen beérett szőlőknek köszönhetően gazdag ízvilág...
0.0
Készleten
5.000 Ft
+
Ez a kabar Hegyalja különlegessége, melyet csak kis területen termesztenek. A belőle készült tétel a szüretet követően 6 hónapot érlelődött zempléni 220 literes új és használt hordókban. A bor karakterére egzotikus gyümölcsös, de a hordóhasználatnak köszönhetően mégis fűszeres aromák...
A pincészet ebből a ritka fajtából csakis kiemelkedő évjáratokban készít önálló fajtabort. A tétel 6 hónapig tartó, 220 literes tölgyfahordós érlelésen esett át, melynek köszönhetően az illatában az érett déligyümölcsök mellett vaníliás, mandulás fűszeresség jelenik meg egy csipetnyi...
Fajtatiszta Zéta, modern késői szüretelésű iskolázásban. Édes, hosszú, zamatgazdag, krémes jelleg, szép, diszkrét botritisszel. Őszibarackos, sárgadinnyés illatok és szépen kidolgozott szerkezet. Tiszta és friss tétel mely már mutatja a palackérés kifinomult jegyeit is. Alkohol:...
0.0
Készleten
4.220 Ft
+
A pincészet Egri Csillag Superior tétele olaszrizling, királyleányka, szürkebarát, ottonel muskotály, valamint leányka házasításával készült el, melyek új, első töltésű fahordós, illetve reduktív érlelésben részesültek. A komplex aromakarakter kialakítása érdekében a házasításra csak...
0.0
Készleten
5.240 Ft
+
100% sangiovese a Síkhegy dűlőről szüretelve, melyet első töltésű fahordókban érleltek. Aromakarakterét intenzív gyümölcsösség dominálja, mely mellett kellemes füstös, fűszeres, valamint csokládés jegyek bukkannak fel, komplexebbé téve az ízvilágot. Egészen új és formabontó...
0.0
Készleten
4.220 Ft
+
A Síkhegy dűlőről szüretelt viognier, melyet hordóban erjesztettek, valamint 8 hónapon keresztül érleltek a komplex karakter elérése érdekében. A polcokra rövid palackérlelést követően került. Virágillat, méz, elegáns hordóhasználat. Aromavilágában a fajtára jellemző barackos gyümölcsösség...
A Ruppert Ákos mindig előáll valami újdonsággal. Most egy ún. Beaujolais (szénsav atmoszférában történő erjesztési) technológiával készült Portugieser-rel. Egyedi címke is készült rá, amit minden évben más grafikus álmodik meg. Minimális kénnel, alacsony alkoholtartalommal, de annál több...
A cabernet franc a villányi borvidék és a pince legfontosabb fajtája. Ezt jól mutatja, hogy a Ruppert család termőterületeinek fele, 5 hektár ezzel a fajtával került beültetésre a diósviszlói hegy déli oldalán. A szőlő a megbízható Csikorgó-dűlőből érkezik, ahol a fajta mindig tökéletesen...
Mutass másik 20 termékeket