Merotto: Prosecco Superiore "Cuvée del Fondatore Graziano Merotto" Brut száraz fehér pezsgő (Valdobbiadene, Olaszország)

Szállítási idő és árak:
Hungary
Merotto-ék egy családi pincészet, a A XVIII sz. vége óta van szőlőjük, de bort, illetve pezsgőt csak 1972 óta készít a mai is élő Graziano Merotto. A Fondatore-nak iszonyú jó érzékei vannak, képes arra, hogy nagyon kis apró minőségi nuanszokat felnagyítson és érthetően szemléltessen....
9.990 Ft
Készleten
+

A minimálisan rendelhető mennyiség a "Merotto: Prosecco Superiore "Cuvée del Fondatore Graziano Merotto" Brut száraz fehér pezsgő (Valdobbiadene, Olaszország)" esetén 1 db..

Biatrend Bt.
A 075 Borkereskedés webshopjába közel 400 féle magyar és nemzetközi bort, pezsgőt és párlatot válogattunk be saját élményeink, preferenciáink alapján. Az online üzlete egy offline borbolttal is kiegészül Biatorbágy város központjában.

Merotto-ék egy családi pincészet, a A XVIII sz. vége óta van szőlőjük, de bort, illetve pezsgőt csak 1972 óta készít a mai is élő Graziano Merotto. A Fondatore-nak iszonyú jó érzékei vannak, képes arra, hogy nagyon kis apró minőségi nuanszokat felnagyítson és érthetően szemléltessen. Elsődleges számára a tisztaság, mármint a borai tisztasága, szakítani szeretett volna a "rohadt gyümölcs" ízű prosecco bélyeggel. 8 féle terméke van, tényleg mindegyik egyéni karakter. A pincészet központja Col San Martinoban található, tulajdonképpen a szigorúan vett (tehát nem Treviso) prosecco DOCG eredetvédelmi területének közepén, Valdobbiadene és Conegliano között. Ez azért érdekes, mert az eredetvédett terület mindkét feléről dolgoznak fel szőlőt, csak sajátot, 85% Glera és 15% egyéb, Perera, Bianchetta, Verdiso. Ez egyébként nagyjából jellemzi a borok összetételét is.

 

A 'Fondatore Graziano Merotto' az alapító tulajdonos, az öreg saját cuvéje (mintahogy a neve is ezt mutatja), mely 40 év tapasztalatát próbálja reprezentálni. Rive di Col San Martino-i (a Rive a "mezei" DOCG prosecconál magasabb minőségi kategória) területekről származó, 100%-ban Glera fajtájú szőlők szigorú válogatás után kerülnek további feldolgozásra. Az erjesztés után 120 napos saját élesztőjén történő érlelés következik. Titok, de van benne némi hordós alapbor is 20 %-ban. A második erjesztés a methode charmat szerint, majd 60 napos seprőntartás következik. Cukor 6,9 g/l. Kifinomult, ugyanakkor friss, viszont akár a Franciacorták nagyobb ligábájába is beleillő. A Gambero Rosso is  minden évben a legmagasabb "3 pohárral" díjazza ezt a proseccot, nem is minden évjáratban készül.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Nem találtunk értékelést

  • Hasonló termékek
  • Legutóbb megtekintett
  • Legnépszerűbb
  • Szintén megvásárolták