A piaci igényekre válaszul Graziano Merotto készített egy olyan habzóbort, ami jóval szárazabb (2.7 g/l), és kissé neutrálisabb, decenssebb, olykor talán urasabb, mint más hasonló Prosecco, de a törvényi szabályozások, a hagyományok és a konvenciók szigorú figyelmebevételével.
Megjelenés: szalmasárga szín, kristályszerű tükröződésekkel; fényes, csillogó habzás; finom és tartós buborékok.
Illat: friss és ásványos, inkább érett és kifejezett, visszafogott fehér gyümölcsös jegyek. Ízben lendületes, zamatos és száraz. Összetett és harmonikus ital, mely tükrözi a pincészet profizmusát.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 6-8°C
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }