Az első pillanattól kezdve egyértelmű volt az Opera számára küldetés: a legmagasabb minőség elérése a gin eredetének megtagadása nélkül. Ezért ginjük nemcsak a London Dry Gin szabványainak felel meg, hanem a nemes hagyományos magyar ízeket is megidézi. Védett receptjük botanikai alapanyagainak kiválasztásakor olyan összetevőket kerestek, amelyek kiemelik saját a gin eredetét, egyben olyan egyedi ízvilágot és aromát is nyújtanak, ami még ismeretlen a gint kedvelők számára
Az első Magyar Ginmanufaktúra számára fontos szempont volt, hogy a gin fő fűszere, a borókabogyó hazai termésből, magas minőséget kínáló beszerzési forrásból származzon. Saját receptúrájuk kialakításánál olyan különleges fűszerekhez nyúltak, mint az angelika gyökér, a fahéj, a szegfűszeg vagy a koriander. Mindenképpen szerettek volna egy olyan ízt is belecsempészni az Opera Ginbe, ami visszafogottan, elegánsan utal ránk, magyarokra. Így esett választásuk a mákra, mely a gin alkotóelemeként kuriózumnak számít.
"Két év tervezés, előkészítés és kemény munka után 2018. április 17. történetünk fordulópontját jelentette. Akkor kaptuk meg az üzem adóraktári engedélyét, aminek köszönhetően megszületett Magyarország első igazi gin-lepárlója. A múlt században elfeledett pesti lepárlási hagyományokat élesztettük újjá Újpesten, ahol az 1882-ben alapított néhai gyapotgyár helyén, egy ipari raktárában üzemeltetjük lepárlónkat és bárunkat. Kézműves ginünk - sorozatban nyert nemzetközi díjaival - igazi siker-sztorinak bizonyult. 2020 év végén megnyitottuk flagship bárunkat a Sfinx Gin and Wine Bar-t Budapest legszebb sugárútján, az Andrássy úton."
Az Opera Gin alapítója, Dámosy Bálint ügyvéd és bor-rajongó. A nemzetközi WSET borszakértői diploma megszerzése közben ismerte fel, hogy valódi szenvedélye a párlatokban rejlik.”Sosem pároltunk alkoholtartalmú italokat, még csak nem is termeltünk, de 2 év tanulás, önfejlesztés, olvasás, kóstolás, tesztelés és számtalan utazás során rájöttünk, hogy ez az álom megvalósítható."