Az ehhez a Veltelinihez való szőlő nagy részét a kremstali Rohrendorf és a környező területek meredek, sziklás teraszain termesztették. Ezeken a meredek teraszokon mészben és a legutóbbi jégkorszak üledékében gazdag lösztalaj akár 35 méter vastag. A szőlőt magas kordonokon, bio módszerekkel művelik. A kézi szüretet követően, bogyózzák, zúzzák, majd a préselés előtt a mustot 3-4 órán át állni hagyják héjon. Rozsdamentes acélban erjesztik, és érlelik 8-10 hónapig saját seprőjén.
Sárgás-zöldes színében is már az illatában domináns, citrusos jegyeket idézi, ami mellett zöld almák is előgurulnak. A kortyban ez utóbbi erősödik fel. Lendületes, friss, zöldes aromákkal teli izgalmas osztrák bor.
Vegán barát!
Remekül illik salátákhoz, grillezett harcsa derékhoz.