Vibrálóan friss karakter, szép gyümölcsösség, avagy egy szekszárdi idill Vida Péterék bájos völgyeiből
A mindennapokra készült Bikavér, könnyű, jóivású, szekszárdi karakterrel, Kékfrankos jellegekkel, amolyan pinceátlag. Csak nagy hordókból, megemelt Kékfrankos és kadarka aránnyal.
Szőlőfajták Kékfrankos 60%, Merlot 20%, Cabernet franc & sauvignon 9%,
Kadarka 8%, Syrah 3%
Ültetvény kora: 12- 45 év
Dűlők: Hidaspetre, Virághegy, Baranya-völgy
Talaj: meszes lősztalaj vörösagyaggal
Művelésmód, terhelés:
közép- magas kordon, 2 kg/ tőke
Szüret: 2022. 09 .09 - 2022. 10. 14.
Borkészítés: kézi szüret, hűtött erjesztés 14 napig, érlelés 50%-ban acéltartályban,
50% 1000-1500 literes ászokhordókban. Derítés nélkül, minimális szűréssel palackozva.
Palackozás időpontja: 2024. 04. 17.
Alkohol: 13,0 % vol.
Fogyasztási hőmérséklet: 17-18⁰C