Villa Bogdano: Lison "Tocai Friulano" Classico 2019 száraz fehérbor (Friuli, Olaszország)

Szállítási idő és árak:
Hungary
Az 1880-ban alapított Villa Bogdano Velence mellett található. A birtokot ókori hangulatok itatját át köszönhetően annak, hogy a Római Birodaleom egy nagyon fontos kereskdelmi útja halatt itt, amely összekötötte Padovát és Aquileia városát, sőt számos ókori lelet került elő a XX. sz....
8.310 Ft
Készleten
+

A minimálisan rendelhető mennyiség a "Villa Bogdano: Lison "Tocai Friulano" Classico 2019 száraz fehérbor (Friuli, Olaszország)" esetén 1 db..

Biatrend Bt.
A 075 Borkereskedés webshopjába közel 400 féle magyar és nemzetközi bort, pezsgőt és párlatot válogattunk be saját élményeink, preferenciáink alapján. Az online üzlete egy offline borbolttal is kiegészül Biatorbágy város központjában.

Az 1880-ban alapított Villa Bogdano Velence mellett található. A birtokot ókori hangulatok itatját át köszönhetően annak, hogy a Római Birodaleom egy nagyon fontos kereskdelmi útja halatt itt, amely összekötötte Padovát és Aquileia városát, sőt számos ókori lelet került elő a XX. sz. elején, amikoris kiterjedt ásatásokat folytattak a birtok területén. Később, a Velencei Köztársaság ideje alatt, a XVI. században emelték azt a kolostort, amelyet 1880-ban a család felújított és ahol tulajdonképpen ma a birtokközpont is található. A birtok különlegessége, hogy a szerzetesek által a XIX. század közepén telepített Tocai friulano (ma Friulano) szőlőtőkék több parcellán a mai napig megvannak, sőt, egy régi "Cassone Padovano" művelési mód, illetve az azt segítő kordon is használatban van még, szabadon megtekinthető, sőt a szőlészek egyik elsőszámú "zarándokhelye".

A pincészet elsőszámú célkitűzése a fenntartható, környezetvédelmi szempontból megkérdőjelezhetetlen szőlőművelés a bortermelés, 1993 óta deklaráltan organikus a birtok.

Ez a bor 1943-ban telepített, közel 80 éves Tocai Friulano tőkék gyümölcse. A minőségről nem kell többet írni.

A technológiáról érdemes tudni, hogy "cryo-maceration-pressing" eljárással történt, ami a mai talán legmodernebb eljárás, tulajdonképpen fagyasztva préselést jelent. A mustot acéltartályban és hordóban, fele-fele arányban erjeszetették. 8 hónapos érlelés és battonage, majd 3 hónapos palackos pihentetés után került piacra.

Nem találtunk értékelést

  • Hasonló termékek
  • Legutóbb megtekintett
  • Legnépszerűbb
  • Szintén megvásárolták